Foreningen bag Sunde boliger

OM FORENINGEN

 

ALLERGIVENLIGE BOLIGER ER GODE FOR OS ALLE

I 2012 stiftede PC Asmussen foreningen NNN (Nye allergier, Nye Boliger, Nye Byer), grundet mangel på boliger med et indeklima, der imødekom MCS-patienters behov – både i det private og almennyttige byggeri.

Trods øget fokus på indeklima i boliger i de senere år er dansk boligbyggeri generelt langt fra at kunne tilbyde mennesker med MCS gode boliger.

Det er karakteristisk, at der er øget fokus på ventilation af boliger – både som naturlig ventilation, som hybrid ventilation og som mekanisk ventilation, ligesom der også nogle steder er fokus på luftfugtighed og CO2 indhold. Der mangler derimod markant fokus på afgasninger fra byggematerialer og overfladebehandlinger.

Foreningens primære formål er derfor at udvikle sunde boliger og byer, der imødekommer alle behov hos folk med MCS og andre allergiformer. Allergivenlige boliger er ikke kun nødvendige for allergiramte, men kan have en generel præventiv effekt og styrke folkesundheden i al almindelighed.

Det er arbejdsgruppens håb at der kan sættes fokus på et voksende problem til gavn både for MCS-ramte og for mennesker generelt, som ønsker omgivelser uden skadelige påvirkninger.

BESTYRELSE

PC Asmussen

Formand og initiativtager

Konsulent

Marie Thodberg

Bestyrelsesmedlem

Leder i Aarhus Kommune

Finn Tobiesen

Bestyrelsesmedlem

Arkitekt, Byplanlægger v. Vedvarende Energi

Stig Madsen

Bestyrelsesmedlem

Forhenværende skoleleder

Ivan Madsen

Kasserer

Revisor

Chopi Ata Salih

bestyrelsesmedlem Socialrådgiver & Konsulent

Foreningen Sunde boliger

CVR: 37772348

C/O P.C. Asmussen
Oslogade 24, 8200 Aarhus N